Forgot Password

Πολιτική Απορρήτου – Cookies

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Sfirixtra ως Υπευθύνου και εκτελούντος την Επεξεργασία

(Σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων Ε.Ε. 679/2016)

 

Στους Όρους Χρήσης της sfirixtra.gr  περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία που ορίζει η Ελληνική Νομοθεσία και ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων 2016/679 που έχει άμεση ισχύ για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η ιστοσελίδα https://sfirixtra.gr ανήκει στην εταιρεία  Sfirixtra (εφεξής «Sfirixtra») Πλωτινουπόλεως 26. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος δημιουργήθηκε με χρήση λογισμικού ανοιχτού κώδικα και τεχνολογιών διαδικτύου και είναι ενημερωτικού χαρακτήρα με επίκεντρο την Θράκη αλλά, με θέματα από ολόκληρη την Ελλάδα και τον κόσμο, τα θέματα που αναρτούνται στο site είναι είτε δικά μας δημοσιογραφικά είτε αναμετάδοση από τους δεκάδες συνεργάτες μας ανά την Ελληνική επικράτεια. Η επίσκεψη εδώ αλλά κυρίως η χρήση των προαναφερθέντων υπηρεσιών προϋποθέτουν την αποδοχή των αναγραφόμενων σε αυτό το άρθρο Όρων Χρήσης & Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Το σύνολο του περιεχομένου της «Sfirixtra» (κείμενα, εικόνες, λογότυπα, φωτογραφίες) αποτελούν αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας της «Sfirixtra» και συγκεκριμένα των ιδιοκτητών αυτής. Μπορούν ωστόσο οι χρήστες να διαμοιράσουν αυτούσιο το περιεχόμενο χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα κοινωνικά δίκτυα που επιθυμούν για να προωθήσουν ή να στείλουν σε κάποιο φίλο το περιεχόμενο αυτό. Απαγορεύεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση κειμένων και φωτογραφιών από την σελίδα με σκοπό το κέρδος και χωρίς την προηγούμενη άδεια των ιδιοκτητών για αυτό.

Η «Sfirixtra» δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση που προκληθεί ζημιά ή βλάβη στον χρήστη μετά από επίσκεψη στην σελίδα μας και διαφυλλάτει το δικαίωμα να τροποποιήσει αν χρειαστεί τους όρους αυτούς οποιαδήποτε στιγμή κρίνει αναγκαίο.

 

Σχετικά με την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων:

Η χρήση του «Sfirixtra» πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο που δεν θα θέσει σε κίνδυνο άλλους επισκέπτες και δεν θα θέσει εκτός λειτουργίας κάποιες ή και ολόκληρη την σελίδα με την χρήση παράνομου για αυτό τον σκοπό λογισμικού. Η «Sfirixtra» χρησιμοποιεί λογισμικό ανοικτού κώδικα και έχει φροντίσει ανάλογα για την προστασία των χρηστών της και των δεδομένων που αυτοί εισάγουν εδώ. Τηρεί εχεμύθεια για τα προσωπικά δεδομένα που της γνωρίζετε. Λαμβάνει οργανωτικά και τεχνικά μέτρα ασφαλείας της επεξεργασίας των δεδομένων, που προστατεύουν τη λογική και φυσική ασφάλειά τους. Τα συστήματά μας από το σχεδιασμό και εξ ορισμού διασφαλίζουν ότι θα είμαστε σε θέση να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας με βάση τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR). Σας ενημερώνει άμεσα για κάθε περιστατικό που αφορά την παραβίαση των προσωπικών σας δεδομένων. Συμμορφώνεται με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ιδίως τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR) ως υπεύθυνος επεξεργασίας.

 

Τα στοιχεία που απαιτούνται είναι τα ελάχιστα δυνατά και αφορούν το Όνομα, Συνθηματικό, Κωδικό και λογαριασμό email για να ολοκληρωθεί η εγγραφή και να γίνει κάποιος μέλος. Εκτός από τα παραπάνω στοιχεία η «Sfirixtra» δεν θα σας ζητήσει τίποτα παραπάνω και αν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο μπορείτε να το αναφέρετε κάνοντας χρήση της φόρμας επικοινωνίας στην οποία προαιρετικά μπορείτε να συμπληρώσετε και κάποια επιπλέον στοιχεία για στατιστικούς κυρίως λόγους. Κατά την πλοήγησή σας στο διαδικτυακό τόπο της εταιρείας μας, δεδομένα που δεν συνδέονται απαραίτητα με την ταυτότητα ενός φυσικού προσώπου είναι δυνατόν να συλλεχθούν όπως αναγνωριστικές διευθύνσεις IP, cookies κ.α.

 

Οι υπηρεσίες του ιστοτόπου δεν προορίζονται για άτομα κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών και ζητάμε να μην παρέχετε ΔΠΧ μέσω του ιστοτόπου εάν είστε κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών. Σε περίπτωση πάντως χρήσης από ανήλικο απαιτείται η ρητή συγκατάθεση των ασκούντων τη γονική μέριμνα γονέων του.

 

Επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε οι ίδιοι με τη θέλησή σας κι αφού έχουμε λάβει την προηγούμενη ρητή συγκατάθεσή σας ή όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης ή για να ληφθούν μέτρα μετά από αίτημά σας, πριν από την σύναψη της σύμβασης, τα οποία διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί ο νόμιμος σκοπός της επεξεργασίας και πιο συγκεκριμένα:

Α. Για εξυπηρέτηση σας ως χρήστες του διαδικτυακού τόπου, καθώς και για την διαχείριση παραπόνων. Επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα που είναι αντικειμενικά ουσιώδη και αναγκαία για την εξυπηρέτησή σας, κατόπιν αιτήματός σας.

Β. Επιπλέον, επεξεργαζόμαστε τα ΔΠΧ για τους ακόλουθους σκοπούς, για τους οποίους απαιτείται η συγκατάθεσή σας (Σημειώνουμε ότι έχετε δικαίωμα να ανακαλείται τη συγκατάθεση σας ανά πάσα στιγμή. Αφού λάβουμε την ειδοποίηση ότι έχετε αποσύρει τη συγκατάθεσή σας, θα πάψουμε να επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία σας για το σκοπό ή τους σκοπούς για τους οποίους είχατε αρχικά συμφωνήσει, εκτός εάν υπάρχει άλλη νομική βάση για να το πράξουμε νόμιμα):

Για διαφημιστικούς σκοπούς και προωθητικές ενέργειες που τυχόν πραγματοποιήσουμε στο μέλλον, όπως και για την αποστολή προσφορών ενημερωτικών δελτίων. Αφού λάβουμε την συγκατάθεσή σας, μπορούμε να χρησιμοποιούμε και να επεξεργαζόμαστε, συμπεριλαμβανομένης της διαβίβασής τους, τα ΔΠΧ σας, για ενημερωτικές, διαφημιστικές, προωθητικές ενέργειες που πραγματοποιούμε ως επιχείρηση.

Για να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την εμπειρία σας γενικά μέσω του ιστοτόπου.

Για την ανάλυση δεδομένων – καταναλωτικής συμπεριφοράς, χωρίς να είναι δυνατή η ταυτοποίηση του υποκειμένου των δεδομένων

Για στατιστικούς σκοπούς και έρευνες ικανοποίησης πελατών, προϊόντων – πελατών σχετικά με τον ιστότοπο μας, χωρίς να είναι δυνατή η ταυτοποίηση των προσωπικών δεδομένων

Η «Sfirixtra» προσπαθεί και φιλτράρει κάθε πληροφορία που εμφανίζεται εδώ καθώς και τις φωτογραφίες με σκοπό την προστασία των μελών – χρηστών της.

Η «Sfirixtra» καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να είναι συνεχώς σε λειτουργία τόσο η σελίδα όσο και οι υπηρεσίες της, χωρίς ιούς, κακόβουλο λογισμικό ή άλλα παρόμοια στοιχεία, χωρίς αυτό να αποτελεί και εγγύηση για το αντίθετο. H φιλοξενία της «Sfirixtra» πραγματοποιείται σε server της TopHost η οποία είναι από τις πιο δημοφιλείς και αξιόπιστες στο χώρο του διαδικτύου. Έχουμε λάβει όλα τα σύγχρονα και κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα (ενδεικτικά, κρυπτογράφηση, ανωνυμοποίηση) για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων σας και την προστασία τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας. Επίσης στα πλαίσια αυτά, διενεργούμε επαλήθευση εγκυρότητας διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω αξιόπιστων παρόχων σχετικών υπηρεσιών. Παρόλα αυτά δεν μπορεί να εγγυηθεί την απόλυτη ασφάλεια κατά τη μεταβίβαση των δεδομένων μέσω του διαδικτύου ή άλλου συστήματος αποθήκευσης των δεδομένων. Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψη σας ότι έχει τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων, θα πρέπει να μας ενημερώσετε άμεσα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@sfιrixtra.gr. Παρέχεται η δυνατότητα στους χρήστες να πραγματοποιήσουν εγγραφή και στα ενημερωτικά δελτία που αποστέλλονται αφού δηλώσουν το όνομα και το mail τους στην αντίστοιχη φόρμα. Η «Sfirixtra» εγγυάται ότι τα στοιχεία αυτά δεν θα κοινοποιηθούν ούτε θα δοθούν σε διαφημιστικές εταιρείες με σκοπό το κέρδος και την προμήθεια χρημάτων ή οποιασδήποτε μορφής όφελος της εταιρείας. Παράλληλα σε κάθε ενημερωτικό έντυπο που αποστέλλεται μπορούν οι χρήστες να διαγραφούν από αυτά ή ακόμα και προσωπικά στοιχεία δικά τους, να τα τροποποιήσουν ή να τα διαγράψουν. Με την εγγραφή των χρηστών του Διαδικτυακού Τόπου στα newsletters, οι χρήστες αποδέχονται, έχοντας δώσει τη ρητή συγκατάθεσή τους, να λαμβάνουν την ενημέρωση που θα τους παρέχουμε τόσο για την πορεία της επίκαιρης ειδησεογραφίας, όσο και για τυχόν διαγωνισμούς ή/και δώρα συνεπεία συμμετοχής σε αυτούς. Υπάρχει η περίπτωση διαβίβασης των δεδομένων των χρηστών σε τρίτους/συνεργάτες μας που ενεργούν κατ’ εντολήν μας (εκτελούντες την επεξεργασία) και έχει βεβαιωθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων εφαρμόζοντας παράλληλη πολιτική προστασίας με τη δική μας.

Για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών και πληροφοριών που παρέχονται, η «Sfirixtra» χρησιμοποιεί Cookies . Για την καλύτερη κατανόηση αυτής της τεχνολογίας παρακάτω αναφέρεται από την wikipedia ο ορισμός των cookies.

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας «θυμάται» και να κάνει login χωρίς να γράψουμε εμείς τίποτα. Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι μπορούν να στείλουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά μας στο διαδίκτυο. Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Πηγή: el.wikipedia.org

 

Μπορεί να πραγματοποιηθούν κάποιες ψηφοφορίες οι οποίες σκοπό έχουν την εξαγωγή συμπερασμάτων γύρω από το ερώτημα χωρίς να απαιτούνται ή να καταγράφονται κάποια προσωπικά στοιχεία από τους χρήστες.

Στην σελίδα μας θα βρείτε υπερ-συνδέσεις (links) σε άλλες σελίδες (sites) για τα οποία η «Sfirixtra» δεν φέρει ευθύνη για την προστασία και τους όρους που αυτές έχουν.

Η διεύθυνση IP από την οποία εισέρχεστε στην σελίδα μας διατηρείται κυρίως για στατιστικούς ελέγχους και συμπεράσματα που αφορούν εμάς και την λειτουργία της σελίδας. Εαν κάποιος προσπαθήσει να εισάγει κάποιο κακόβουλο λογισμικό, ιό ή να βλάψει με κάποιο τρόπο την σελίδα αυτή μπορεί η εν λόγω διεύθυνση IP να δοθεί στις αστυνομικές αρχές με όλες τις προβλεπόμενες προς αυτό ενέργειες για τον εντοπισμό του δράστη.

Οι προβεβλημένες καταχωρίσεις είναι διαφημίσεις που εμφανίζονται με αγορά λέξεων κλειδιών μέσω του προγράμματος Google AdWords™ καθώς και επιχειρήσεων που θέλησαν να προβληθούν στο sfirixtra.gr. Aυτές οι παραπομπές (links) έχουν γίνει κατόπιν παραγγελίας των εταιρειών που θέλουν να εμφανίζονται όταν ο χρήστης αναζητά συγκεκριμένες λέξεις στην μηχανή αναζήτησης.

Tις λίστες διαφημίσεων τις διαχειρίζεται, οργανώνει και ιεραρχεί η Google.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στην υπηρεσία AdWords, επισκεφτείτε τη σελίδα: http://adwords.google.com.
Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις εγκαταλείπετε το sfirixtra.gr. Το sfirixtra.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων δικτυακών τόπων.

Το συνολικό περιεχόμενο της «Sfirixtra» διατίθεται με τους όρους της Ελληνικής άδειας Creative Commons Αναφορά Προέλευσης (CC BY-ND v.3.0).

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων θεσπίζει ορισμένα δικαιώματα σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων τα οποία μπορείτε να τα ασκήσετε ανά πάσα στιγμή. Συγκεκριμένα:

Έχετε δικαίωμα διαφανούς ενημέρωσης (άρθρο 12 ΓΚΔΠ), δικαίωμα πληροφόρησης (άρθρα 13 και 14 ΓΚΠΔ) και δικαίωμα πρόσβασης (άρθρο 15 ΓΚΠΔ) στα προσωπικά σας δεδομένα.

Μπορείτε δηλαδή να ζητήσετε να μάθατε αν διατηρούμε προσωπικά σας δεδομένα και, ποια είναι αυτά, τους λόγους που τα διατηρούμε/χρησιμοποιούμε, τους αποδέκτες τους, καθώς επίσης και να λαμβάνετε αντίγραφο αυτών.

Έχετε δικαίωμα διόρθωσης (άρθρο 16 ΓΚΠΔ) των προσωπικών σας δεδομένων που διατηρούμε. Έχετε τη δυνατότητα να μας ζητήσετε να διορθώσουμε τυχόν ελλιπείς ή ανακριβείς πληροφορίες που έχουμε για εσάς.

Έχετε δικαίωμα διαγραφής (δικαίωμα στη λήθη – άρθρο 17 ΓΚΠΔ) των προσωπικών σας δεδομένων. Έχετε τη δυνατότητα να ζητήσετε να διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, εφόσον η επεξεργασία τους δεν είναι πλέον απαραίτητη.

Έχετε δικαίωμα εναντίωσης (άρθρο 21 ΓΚΠΔ), δηλαδή μπορείτε να αντιτάσσεστε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων (π.χ. επεξεργασίας για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης, περιλαμβανόμενης και της κατάρτισης προφίλ, εάν αυτή σχετίζεται με την απευθείας εμπορική προώθηση).

Έχετε δικαίωμα να αντιτάσσεστε στην αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, όπως η δημιουργία προφίλ (άρθρο 22 ΓΚΠΔ), δηλαδή να μας ζητήσετε να μην υπόκεισθε σε απόφαση που λαμβάνεται αποκλειστικά βάση αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, η οποία παράγει έννομα αποτελέσματα που σας αφορούν ή σας επηρεάζει σημαντικά με ανάλογο τρόπο. Έχετε δικαίωμα να μας ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας (άρθρο 18 ΓΚΠΔ) των προσωπικών σας δεδομένων. Δηλαδή να περιορίσουμε την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν για όσο χρονικό διάστημα είναι υπό εξέταση οι αντιρρήσεις σας ως προς την επεξεργασία των εν λόγω δεδομένων. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα είμαστε σε θέση μόνο να αποθηκεύουμε τα δεδομένα αυτά και να μη προβαίνουμε σε καμία περαιτέρω πράξη επεξεργασίας.

Έχετε δικαίωμα «φορητότητας των δεδομένων σας» (άρθρο 20 ΓΚΠΔ), δηλαδή μπορείτε να ζητάτε τη διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων σε εσάς ή άλλο μέρος σε ηλεκτρονική και δομημένη μορφή.

Έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε ανακαλείτε τη συγκατάθεση σας. Στις όσες περιπτώσεις ενδεχομένως έχετε παράσχει τη συγκατάθεσή σας για συλλογή, επεξεργασία και διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων για συγκεκριμένο σκοπό, έχετε το δικαίωμα να αποσύρετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας για τη συγκεκριμένη επεξεργασία. Αφού λάβουμε την ειδοποίηση ότι έχετε αποσύρει τη συγκατάθεσή σας, θα πάψουμε να επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία σας για το σκοπό ή τους σκοπούς για τους οποίους είχατε αρχικά συμφωνήσει, εκτός εάν υπάρχει άλλη νομική βάση για να το πράξουμε νόμιμα.

Δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο χρηματικό ποσό για να αποκτήσετε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα (ή να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα δικαιώματα). Εντούτοις, ενδέχεται να σας χρεώσουμε ένα εύλογο τέλος, σε περίπτωση που το αίτημά σας για πρόσβαση είναι σαφώς αβάσιμο, επαναλαμβάνεται συχνά, είναι υπερβολικό ή απαιτεί εκ μέρους μας σημαντικό διοικητικό κόστος για να ικανοποιηθεί κ.λπ. Εφόσον ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματά σας αυτά, θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίηση του εντός τριάντα (30) ημερών από τη λήψη του σχετικού αιτήματος, αφού σας ενημερώσουμε είτε για την ικανοποίησή του, είτε για τους αντικειμενικούς λόγους που εμποδίζουν την ικανοποίηση του. Επίσης, είναι πιθανόν να σας ζητήσουμε συγκεκριμένες πληροφορίες για να μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά σας και να διασφαλίσουμε το δικαίωμά σας για πρόσβαση στα δεδομένα σας (ή για άσκηση οποιουδήποτε από τα υπόλοιπα δικαιώματά σας), σαν μέτρο ασφαλείας, ώστε τα προσωπικά δεδομένα να μην αποκαλύπτονται σε κανένα τρίτο πρόσωπο που δεν έχει το δικαίωμα να τα λάβει.

Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε κάποιο από αυτά τα παραπάνω δικαιώματα, θα πρέπει να υποβάλλετε αίτημα στο info@sfιrixtra.gr ή να επικοινωνήσετε ταχυδρομικώς με την εταιρεία μας Πλωτινουπόλεως 26, Αλεξανδρούπολη 68130.

  1. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΠΑΡΑΠΟΝΟ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ;

Για οποιοδήποτε θέμα αφορά την επεξεργασία των δεδομένων σας μπορείτε να απευθύνεστε μέσω email στο info@sfirixtra.gr, ή να επικοινωνήσετε ταχυδρομικώς με την εταιρεία μας Πλωτινουπόλεως 26, Αλεξανδρούπολη 68130.

Επίσης, διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία μπορεί να δεχθεί και την υποβολή σχετικών παραπόνων είτε σε γραπτή μορφή στο πρωτόκολλό της (Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα) είτε ηλεκτρονικά (www.dpa.gr).

Ο Κανονισμός 2016/679 για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων είναι διαθέσιμός για κατέβασμα ΕΔΩ.