Η τηλεοπτική χρονιά έχει φτάσει στο τέλος της και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι έχουν βάλει στη ζυγαριά ποσοστά τηλεθέασης, αποτελέσματα, συμπεριφορές και συνεδριάζουν σε τεράστιες απρόσωπες και ψυχρές αίθουσες για το μέλλον εκπομπών αλλά κυρίως ανθρώπων.
Η φετινή χρονιά ήταν περίεργη, διαφορετική, σκληρή, ανταγωνιστική και έκρυβε εκπλήξεις. Η ψυχαγωγία έτσι όπως μας είχε συστηθεί ηττήθηκε κατά κράτος και το πάλαι ποτέ infotainment πετάχτηκε σαν αραβικό άλογο και κατέκτησε τα πάντα.
Όμως κατά έναν περίεργο και σχεδόν μαγικό τρόπο, ενώ η ψυχαγωγία μετράει απώλειες, τα τηλεπαιχνίδια κράτησαν ψηλά τη σημαία της τηλεθέασης και κατάφεραν να κερδίσουν τηλεοπτικές ζώνες και το εισιτήριό τους για την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν.
Τα παιδία… παίζει
The Chase και η Μαρία Μπακοδήμου στο MEGA απέδειξαν πως το καινούργιο, το έξυπνο και το χαμόγελο κάνουν τη διαφορά. Ένα εξαιρετικό casting όσον αφορά στους chasers που δίνει τεράστια ώθηση και μία «ευτυχισμένη» παρουσιάστρια που χαίρεται κάθε λεπτό του παιχνιδιού δίνοντας με τη σπιρτάδα και το κέφι της ένα επιπλέον θετικό πρόσημο στο παιχνίδι.
Ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι αλλιώς. Ο Τροχός της Τύχης και ο Πέτρος Πολυχρονίδης για μία ακόμα χρονιά κέρδισαν το στοίχημα της τηλεθέασης. Ο Πέτρος είναι ο άνθρωπος που δίπλα στο όνομά του μπορεί να γράφει τηλεπαιχνίδι. Έξυπνος, ταχύγλωσσος, τρυφερός, αρκούντως νόστιμος και «παιχνιδιάρης» το παίρνει όλο πάνω του.
Ο «Εκατομμυριούχος» του Γρηγόρη Αρναούτογλου έφερε στις οθόνες μας τις παλιές καλές εποχές των τηλεπαιχνιδιών. Στη χρυσή πεντάδα των πιο πετυχημένων σίγουρα βρίσκεται στην κορυφή ο «Εκατομμυριούχος». Ο Γρηγόρης απαλλαγμένος από την αγωνία της τηλεθέασης άμεσος, επικοινωνιακός με υποβόσκον χιούμορ κέρδισε τις εντυπώσεις κι έκανε τον ΑΝΤ1 να επαναπρογραμματίσει τη ζώνη του prime time.
Διθυραμβικές ήταν οι κριτικές και για το Ρουκ Ζουκ της Ζέτας Μακρυπούλια η οποία είναι πλέον ολοφάνερο πως έχει βρει ποια είναι η θέση που της πάει «γάντι» στην τηλεόραση.
Σε σταθερά ικανοποιητικά επίπεδα κινήθηκε και το Deal αλλά και το 5Χ5 του Μάρκου Σεφερλή. Έτσι, όλα δείχνουν πως τα τηλεπαιχνίδια έσωσαν τη χαμένη τιμή της ψυχαγωγίας.
Πηγή: Youfly.com
Discussion about this post