Ο Δένδιας στην Αρμενία: «Έχουμε μια ισχυρή σχέση, που βασίζεται σε ισχυρά ιστορικά θεμέλια»

Ο Δένδιας στην Αρμενία: «Έχουμε μια ισχυρή σχέση, που βασίζεται σε ισχυρά ιστορικά θεμέλια»

«Έχουμε μια ισχυρή σχέση, που βασίζεται σε ισχυρά ιστορικά θεμέλια», δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από την Αρμενία, που πραγματοποιεί επίσκεψη.

Η επίσκεψη Δένδια στην Αρμενία έχει άκρως συμβολική και υποδηλώνει την πλήρη στήριξη της Ελλάδας στον Αρμενικό Λαό που βάλλεται από την Αζέρικη εισβολή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, που υποκινείται από την Άγκυρα.

«Είναι μεγάλη μου χαρά να είμαι εδώ, μαζί με φίλους στο Ερεβάν. Η παρουσία μου εδώ ενέχει έναν δυνατό συμβολισμό για τη φιλία μας», είπε από την πρωτεύουσα Ερεβάν, ο υπουργός Εξωτερικών που με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον παντουρκισμό, απέδωσε φόρο τιμής .«Η ανάμνηση αυτών των τραγικών συμβάντων δεν πρέπει να ξεχαστεί! Έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι τέτοια εγκλήματα δε θα επαναληφθούν ποτέ. Ποτέ δεν ξεχνάμε, ποτέ ξανά!»

Ο κ. Δένδαιας συζήτησε με τον ομόλογό του Ζοραμπ Μνατσακανιάν, για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Αρμενίας, ενώ χαιρέτισε την απόφαση για κατάπαυση πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ,  ζητώντας να γίνει σεβαστή. «Πιστεύουμε βαθιά ότι οι διαφορές μπορούν να λυθούν μόνο μέσω διπλωματίας, στη βάση του διεθνούς δικαίου», τόνισε, προσθέτοντας πως «η εμπλοκή της Τουρκίας σε μία ακόμη σύγκρουση προκαλεί πραγματικά προβληματισμό».

Παράλληλα, σημείωσε πως και η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις στο θέμα της ασφάλειας, ενώ τόνισε πώς τόσο η Αθήνα όσο και ο ελληνικός λαός υποστηρίζουν πλήρως τα όσα υποστηρίζει η Αρμενία για τη στάση της Τουρκίας.

Ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί σήμερα επίσης τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και τον πρόεδρο Αρμέν Σαρκισιάν.

Πηγή: OTAVOICE