Επιστολή διαμαρτυρίας του περιφερειάρχη της ΠΑΜΘ Χρήστου Μέτιου

Επιστολή διαμαρτυρίας του περιφερειάρχη της ΠΑΜΘ Χρήστου Μέτιου

Τη δυσαρέσκειά του για το ποσό υπερδέσμευσης που λαμβάνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ) για το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», εκφράζει ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου.

   Ο κ. Μέτιος εκτιμά πως η ΠΑΜΘ «αδικείται σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες της χώρας», ενώ σημειώνει πως «… το ποσό υπερδέσμευσης που λαμβάνει η Περιφέρεια ΑΜΘ, αποτελεί μόλις το 9,57% του αρχικού προϋπολογισμού που της διατέθηκε». Υποστηρίζει πως οι υπόλοιπες περιφέρειες «λαμβάνουν ποσά αυξημένα από 13,67% έως και 59,29% του αρχικού τους προϋπολογισμού» και αναφέρει ότι «όλες οι διαδικασίες προχώρησαν χωρίς ποτέ να έχουμε ενημερωθεί ή ερωτηθεί σχετικά».

   Ο κ. Μέτιος επισημαίνει στον υπουργό πως «η ΠΑΜΘ είναι μία κατά βάση αγροτική περιφέρεια με υψηλά ποσοστά ανεργίας και βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης μεταξύ των περιφερειών της χώρας, όσον αφορά στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν τους. Ο αγροτικός τομέας συνεπώς αποτελεί μια από τις κύριες δυνατότητες για απασχόληση και αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας».

   Τέλος, εκφράζει τη λύπη του δεδομένου ότι «τόσο η διοίκηση της περιφέρειας όσο και αγροτικός κόσμος της περιοχής περιμέναμε την υποστήριξή σας» και ζητά από τον κ. Αποστόλου να προβεί «στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της αδικίας απέναντι στον αγροτικό κόσμο της ΠΑΜΘ».

Αξιολόγηση άρθρου