Αλλά, το νερό που μένει στο ποτήρι για πολλές ώρες εμπεριέχει ορισμένους άγνωστους κινδύνους. Αν έχετε παρατηρήσει, άλλωστε, σε αυτή την περίπτωση έχει και μια “περίεργη”, γεύση.
Το νερό, σε αντίθεση με τις τροφές, δεν περιέχει σάκχαρα, ή πρωτεΐνες συμβάλλουν στην ανάπτυξη μικροβίων. Οπότε, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι τα μικρόβια εκείνα που ευθύνονται για την παράξενη γεύση του, όταν μένει για ώρες στο ποτήρι.
Το νερό που έχει μείνει σε ένα ποτήρι για ώρες είναι πιο πιθανό να έχει συλλέξει σωματίδια σκόνης και βακτήρια από τον αέρα του δωματίου, ιδίως αν αυτό δεν αερίζεται επαρκώς
Επίσης, όταν είναι εκτεθειμένο στον αέρα, απορροφά διοξείδιο του άνθρακα, ένα μικρό μέρος του οποίου μετατρέπεται σε ανθρακικό οξύ. Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει ότι όταν το νερό εκτίθεται στον αέρα για πολλή ώρα είναι πιθανό να υποστεί αλλαγή στην χημική δομή του.
Discussion about this post